De maand november in de Engelstalige wereld

November in de Engelstalige wereld

November is een boeiende maand in de Engelstalige wereld, gekenmerkt door een mix van historische evenementen, culturele tradities en seizoensveranderingen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten en gebeurtenissen die de maand november in de Engelstalige wereld definiëren:

1. Thanksgiving Day (Dankzeggingsdag):

In de Verenigde Staten en Canada wordt Thanksgiving Day gevierd in november. De exacte datum verschilt: in de VS wordt het op de vierde donderdag van november gevierd, terwijl het in Canada op de tweede maandag van oktober wordt gevierd. Deze feestdag is gewijd aan het geven van dank voor de oogst en de zegeningen van het afgelopen jaar. Families komen bijeen voor een feestelijke maaltijd met kalkoen, cranberrysaus en andere traditionele gerechten.

2. Veterans Day (Veteranendag):

In de Verenigde Staten wordt 11 november gevierd als Veterans Day om eer te betuigen aan alle militaire veteranen. Het markeert het einde van de Eerste Wereldoorlog en is een gelegenheid om de moed en opoffering van veteranen te erkennen.

3. Guy Fawkes Night (Vuurwerkavond):

In het Verenigd Koninkrijk wordt 5 november gevierd als Guy Fawkes Night, ook bekend als Bonfire Night. Dit herdenkt de mislukte samenzwering van Guy Fawkes om het Britse parlement in 1605 op te blazen. Mensen steken vreugdevuren aan en genieten van vuurwerkshows ter ere van deze historische gebeurtenis.

4. Movember:

November staat in veel Engelssprekende landen ook bekend als “Movember.” Het is een maand gewijd aan het vergroten van het bewustzijn over gezondheidsproblemen bij mannen, zoals prostaatkanker en geestelijke gezondheid. Mannen worden aangemoedigd om hun snor te laten groeien als symbool van solidariteit.

5. Black Friday en Cyber Monday:

De dag na Thanksgiving in de Verenigde Staten, die altijd op de vierde donderdag van november valt, wordt beschouwd als de start van het kerstinkoopseizoen. Winkels bieden aanzienlijke kortingen en aanbiedingen aan consumenten, wat leidt tot een grote winkelwoede, bekend als Black Friday. Cyber Monday, de maandag na Thanksgiving, is gericht op online winkelaanbiedingen.

6. NaNoWriMo:

November is ook de maand van National Novel Writing Month (NaNoWriMo). Schrijvers uit de hele Engelssprekende wereld worden uitgedaagd om in slechts één maand een roman van 50.000 woorden te schrijven. Het is een populaire creatieve schrijfuitdaging.

7. Seizoensveranderingen:

In veel delen van de Engelssprekende wereld markeert november de overgang van de herfst naar de winter. Bladeren vallen van de bomen, temperaturen dalen, en mensen beginnen zich voor te bereiden op de koude wintermaanden. In sommige noordelijke streken kan er zelfs al sneeuw vallen.

8. Thanksgiving in andere landen:

Hoewel Thanksgiving in de Verenigde Staten en Canada de meest prominente vieringen zijn, hebben andere Engelssprekende landen hun eigen varianten van deze oogstfeesten. In Liberia wordt Thanksgiving gevierd op de eerste donderdag van november, terwijl het in de Caribische eilanden wordt geassocieerd met verschillende data en tradities.

9. Historische evenementen:

November is ook een maand met belangrijke historische gebeurtenissen in de Engelssprekende wereld. Denk bijvoorbeeld aan de val van de Berlijnse Muur op 9 november 1989 en de herdenking van Remembrance Day op 11 november in het Verenigd Koninkrijk en andere landen om degenen te eren die zijn gestorven in militaire dienst.

10. Culturele evenementen:

November brengt ook verschillende culturele evenementen, zoals filmfestivals, literaire evenementen, en sportevenementen, waaronder de New York City Marathon en de Amerikaanse college football wedstrijden.

November in de Engelstalige wereld

Kortom, november in de Engelssprekende wereld is een veelzijdige maand, waarin dankbaarheid wordt geuit, historische gebeurtenissen worden herdacht, en culturele en seizoensgebonden tradities worden gevierd. Het is een maand die een rijk palet aan ervaringen biedt, waarin mensen samenkomen om te delen, te leren en te gedenken.

Schrijf je in voor ons magazine "Linguability's Leeshoek" en mis nooit de laatste ontwikkelingen op taalgebied

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, of boek vrijblijvend een gratis adviesgesprek.

Speciale aanbieding

Op zoek naar een origineel kerstcadeau!

Of: doe jezelf deze cursus cadeau!

Doe een beginnerscursus Engels cadeau!

  • 6 online lessen één-op-één met een docent
  • Lesmateriaal ter waarde van €35,00 dat ook kan worden gebruikt in vervolgcursussen
  • Communicatieve methode: je leert de taal meteen gebruiken
  • En: mét een kortingsvoucher van € 15,00 voor een vervolgcursus van nog eens 6 lessen. 

 normaal: €245,00

NU: €230,00